Smile WELCOME TO MIC YOUTH GOPENG 'S BLOG'

Welcome Message

SATHANAI NAMATHE KAYILE,SARITIRUM PADAIPUM NATHILE" INBEME SOOLGE ELOROM VALGE!!!


First of all i like to invite you all to our blog.If you feel free please view our blog which be updated from time to time.Any comment please post to us.
We always ready to serve.

Thanks youVenothan kathalingam

(Gopeng MIC Youth Leader)

Author By: Venothan kathalingam

Thursday, February 23, 2012

V.SIVAKUMAR ARIKAI MANAN (RAJA SURAT KHABAR)(PART 2)

V.SIVAKUMAR (ADUN TRONOH ) MENJADI (ARIKAI MANAN) (RAJA SURAT KHABAR) PART 2 SELEPAS YB SIVANESAN (ADUN SUNGKAI).KINI BELIAU SETIAP KALI BAGI LAPORAN SURAT KHABAR BERASAS FITNAH,TIPU.
BELIAU KATA BR1M WANG 500 ADALAH BENTUK BANTUAN RASUAH 1 MALAYSIA SEMATA MATA UNTUK MEMANCING UNDI.KALAU BEGITU DI MALAYSIA PULAU PINANG NEGERI YG PERTAMA MEMBERI WANG IHSAN KEPADA WARGA EMAS, ITU JUGA BENTUK RASUAH PR UNTUK MEMANCING UNDI ?BELIAU JUGA BERKATA KENAIKAN HARGA PETROL ADA PUNCA KENAIKAN BARANG2 KEPERLUAN HARIAN MAKA ITU SEKIRANYA PR MENANG MENGAMBIL KERAJAAN PERSEKETUAN MAKA HARGA PETROL AKAN DI TURUNKAN . DIA SI SIVAKUMAR (ARIKAI MANAN) TIDAK FAHAM ATAU PUN PURA PURA TIDAK FAHAM MENGENAI HARGA PETROL PADA 1990AN ADALAH BERBEZA MEMANDANGKAN HARGA SEKARANG.. JANGAN MENGELIRUKAN RAKYAT.

DI DUNIA HARGA PETROL YG PALING MURAH ADALAH DI MINYAK MALAYSIA SEBAB ITU JIRAN JIRAN NEGARA LAIN SUKA MASUK MALAYSIA UNTUK MENDAPATKAN PETROL.PADA DUA HARI LALU NEGARA INDIA MENGUMUMKAN BAHAWA HARGA MINYAK DUNIA KINI TELAH PUN MELONJAK MAKA BULAN MARCH TERPAKSA KERAJAAN INDIA NAIKKAN HARGA MINYAK.

HELLO YB SIVAKUMAR MENJADI RAJA SURAT KHABAR(ARIKAI MANNAN) TAK CUKUP BACA DAN FAHAMKAN HAL HAL EKONOMI DUNIA SEBELUM KELUARKAN SEBARANG KENYATAAN.JANGAN MEMPERBODOHKAN RAKYAT.

KERAJAAN JUGA MEMBERIKAN SUBSIDI SEBANYAK 0.80 SEN SELITER RO 95 UNTUK MENGURANGKAN BEBAN RAKYAT. HARGA TERKINI RO95 IALAH RM 1.90 SELITER TETAPI HARGA SEBENAR TANPA SUBSIDI KERAJAAN ADALAH 2.70 SEN SELITER.KEBAJIKAN RAKYAT SENTIASA MEMBERI PERHATIAN OLEH KERAJAAN BN BUKAN MACAM PR.

KINI 1 LAGI PENIPUAN BESAR DIBUAT OLEH KERAJAAN PR IAITU SEKIRANGANYA KERAJAAN PR MENGAMBIL ALIH KERAJAAN PUSAT MAKA DUIT TOL LEBUH RAYA PLUS UTARA SELATAN DAN JUGA JAMBATAN PULAU PINANG AKAN DI MANSUHKAN.PERKARA INI SAYA BAGI KEPADA RAKYAT SENDIRI MENILAIKANYA BOLEHKAH TOL LEBUH RAYA TERSEBUT DI MANSUHKAN?BAGAIMANA DENGAN PERJANJIAN SYARIKAT KONSENSI LEBUHRAYA UTARA SELATAN YG DI BUAT OLEH KERAJAAN PUSAT DAN BAGAIMANA KEADAAN LEBUH RAYA SEKIRANYA DUIT TOL DIMANSUHKAN.

OLEH ITU YB SIVAKUMAR DAN SEKUTUNYA JANGAN MEMPERBODOHKAN RAKYAT DENGAN JANJI JANJI PALSU SEPERTIMANA DIJANJIKAN OLEH KERAJAAN PR DI KAMPUNG BUAH PALA SEBELUM PRU 12 YG LALU.

K.VENOTHAN
SETIAUSAHA PEMUDA MIC BHG GOPENG.
KETUA BIRO IT PEMUDA MIC NEGERI PERAK.

No comments:

 
Print this page